AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos Gazeteciler Cemiyeti (PAGACEM), Değirmendüzü ve Aşağı Göçmez ilkokullarında eğitim öğretim gören yaklaşık 400 öğrenciye giysi ve çanta yardımında bulundu.

Yardım dağıtım töreninde bir konuşma yapan Patnos Gazeteciler Cemiyeti (PAGACEM) Başkanı Faruk Yavuz, cemiyet olarak aldıkları karar doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "Aldığımız karar doğrultusunda ilçemizdeki yardıma muhtaç çocuklarımıza nasıl yardımda bulunabiliriz dedik. Bu kararla Patnos Kaymakamlığı ve Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaparak ilçemizde böyle bir ihtiyacın olduğunu gördük. İhtiyaç sahiplerini tespit ettikten sonra birçok firma ile iletişime geçtik. Sağ olsun kendileri de bizleri kırmadılar ve bu isteğimizi yerine getirdiler” dedi.

Başkan Yavuz, yardım severlerin bu duyarlılığının örnek bir davranış olduğunu ve eğitim öğretime yaklaşımının alkışı hak ettiğini belirterek, "Bu tür duyarlı firmaların sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu yardım sayesinde yaklaşık 400 ihtiyaç sahibi öğrencimizin giyim ihtiyacı sağlandı hem de öğrencilerimiz mutlu oldu" diye konuştu.

Yavuz, ayrıca bu sene için yaklaşık 7 bin 500 öğrenciye bu giysileri ulaştıracaklarını hedeflediklerini söyledi.

Değirmendüzü İlk ve Ortaokulu Müdürü Nihat Macit ise, bu yardımlarda emeği olan Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yavuz, üyeleri ve yardımları gönderen firma yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti.

Giyim yardımı dağıtım törenine Patnos Gazeteciler Cemiyeti (PAGACEM) Başkanı Faruk Yavuz, Başkan Yardımcısı Semih Yardımcı ve cemiyet üyeleri katıldı.