AĞRI (İHA) – Kızılay tarafından Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Aşağıdamla İlkokulu’nun 200 öğrencisine giyim yardımı yapıldı.

Aşağıdamla İlkokulu Müdürü Ümit Dağ, köyde olmaları nedeniyle maddi durumları iyi olmayan öğrencilerinin kış ayında üşümemeleri için Kızılay Genel Merkezi’ne bir mail göndererek, giysi yardımında bulunmalarını istedi. Duruma sessiz kalmayan Kızılay görevlileri, köye 10 koli içerisinde 200 öğrenci için giyim malzemesi gönderdi. Giyim malzemelerini okul yönetimine teslim eden Kızılay Patnos Şube Başkanı Nasır Açık, genel merkezin kendilerini arayıp okul öğretmenlerinin böyle bir isteklerinin olduğunu belirtmeleri üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Açık, "Bizlerde yerinde yaptığımız incelemenin ardından köy okulundaki öğrencilerin yardıma muhtaç olduklarını gözlemledik ve genel merkezimize olumlu raporumuzu sunduk. Genel merkezimizde yardımı uygun görüp okulumuza 10 koli içerisinde 200 öğrenci için giyim malzemesi gönderdi. Bizlerde bu yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yapılan giyim malzemesi dağıtımına Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Şube Müdürü Yakup Taşdemir, Kızılay Patnos Şube Başkanı Nasır Açık, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, basın mensupları ve köy sakinleri katıldı.