Van, Ağrı, Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası (SMMBO), 18. Oda Meclis Toplantısını Ağrı’da gerçekleştirdi.

Ağrı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Mali Müşavirler Bölge Odası 18. Oda Meclis toplantısı ilk kez Ağrı’da yapıldı. Toplantıların daha önce sadece Van’da yapıldığı 17. toplantının Hakkari’de, 18. toplantının ise Ağrı’da yapılmasının bölge için bir ilk olduğu ifade edildi. Ağrı’da Mali Müşavirler Bölge Odası toplantısını yapmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, "Daha önce bu dönemlerde muhasebe mesleğimiz ile ilgili çok kapsamlı ve faydalı hem ulusal hem de uluslar arası toplantılar yapılacağını ve orada muhasebe mesleği ve geleceği enine boyuna masaya yatıracağımızı söylemiştik. Bir önceki dönem Hakkâri’de yaptığımız oda toplantısının bu ayki dönemini Ağrı’da yapıyoruz. Ağrı ilimizin ve bölgemizin ekonomik sorun ve sıkıntılarının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yaşanan bu ekonomik dar boğazın aşılması için ilimiz ve bölgemizin aile şirketlerinin mutlak şekilde kurumsal firma haline dönüşerek faydalı yatırımlara yol açacağını umut ediyor. Bu anlamda Van-Ağrı-Hakkari illerindeki meslek mensuplarımızın yaşamlarında başarı dileklerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Oda Meclis Başkanı Fevzi Kürekçi başkanlığında yapılan toplantıda Ağrı İl Temsilcisi Hüsref Bayram, Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı İbrahim Şahin, gündemle alakalı birer konuşma yaptı. Toplantıda meslek ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, Ağrı ilinin ekonomik potansiyeli ve ekonomik sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantı sonunda oda üyesi olup da çeşitli belediyelerde ve mali müşavirler üst birliği olan TÜRMOB’a seçilen üyelere birer plaket takdim edildi. Toplantı verilen yemeğin ardında son buldu.