Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, Ağrı Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. ve II. Kademe okulundaki öğrencilere kitap yardımında bulundu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, “Her Öğrenci Bir Kitap” kampanyası kapsamında Ağrı Özel Eğitim Uyguluma Merkezi I. ve II. Kademe okulunda okuyan engelli öğrencilere kitap yardımında bulundu. Kitap yardımında bulunmak için okula giden öğrenciler, yanlarında getirdikleri balonlarla okulun konferans salonunu süsleyerek engelli öğrencilere kitap yardımı yapmanın yanı sıra bir eğlence programı da düzenledi. Üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen kitap yardımı programına Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özlem Çeçen, özel eğitim uygulama merkezi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Programda üniversite öğrencileri adına konuşan Adem Kızılaslan, “Sevgili engelli dostlarım, hepiniz buraya hoş geldiniz. Siz bizim için gerçekten çok değerlisiniz. Bütün öğretmen arkadaşlarım, bu işe yüreğini koyan gönüllü arkadaşlarımın hepsine gerçekten tek tek teşekkür ediyorum. Çünkü biz bu kitapları toplarken, büyük zorluklar çektik. Ama hiçbir zaman pes etmedik. Burada olmaktan müthiş bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. Çünkü kardeşlerimi karşımda gördüğüm zaman kendi öğrencilik hayatımı görüyorum. Müthiş bir sevgi var, bende şu an mutluluk var. Biz burada öğrenciler olarak ‘Her Çocuk Bir Kitap Kampanyası’ başlattık. Bizim amacımız gönüllü, herhangi bir kuruluşa üye değiliz. Sadece Ağrı’da bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Topladığımız bu kitapları size tanıtmak istiyorum arkadaşlar. Biz buradaki öğretmen arkadaşlarımızla iletişime geçerek bizim öğrenci arkadaşlarımızın hangi kitaplara ihtiyaçları olduğunu analiz ettik” dedi.

“AĞRI’DA YILLARCA KİTAP DAĞITTILDI, AMA YANLIŞ KİTAPLAR DAĞITILDI”

Ağrı’da yıllarca insanların kitap dağıttığını, ancak öğrencilerin seviyelerine uygun olmayan kitapların dağıtıldığını ifade eden Kızılaslan, “Biz Ağrı’da bu kampanyayı yürütürken, başta küçük bir gruptuk. Kampanyaya birkaç kişiyle başladık. Bu kampanyaya sırayla herkes sağ olsun tek tek eklendi. Kampanyamız daha da büyüdü. Bugüne kadar 5 bine yakın kitap topladık. Tabi bu kampanyamız halen devam ediyor. Biz özellikle Ağrı’da sosyoekonomik durumu iyi olmayan okullara gidiyoruz ki gerçekten kitap bulunmayan, kütüphanesi olmayan okullara gidiyoruz. Onlara kitap veriyoruz. Biz bir de şunu yapmaya çalışıyoruz. Ağrı’da yıllarca kitap dağıtılıyor, ama ilk ve ortaokul seviyesinde yanlış kitaplar dağıtılıyor. Maalesef işte ilk ve ortaokul çocuklarına Balzac’ın olsun, Victor Hugo’nun kitaplarını veriyorlar. Ben üniversite öğrencisiyim, ben bile onları okurken halen zorlanıyorum. Bizde ne yapmaya çalıştık. Onların seviyesine, ilk ve ortaokul seviyesine hangi kitaplar uygun, biz hangi kitapları verirsek çocuklarımız sıkılmadan okuyabilir, kitapları okurken eğlenebilir diye bir araştırma yaptık, analiz yaptık ve bu amaçla kitaplar topladık. Topladığımız bütün kitaplar gerçekten çocuklar okurken sıkılmayacak ve hiçbir zaman elinden bırakmayacak kitaplar. O yüzden bu kampanyamız umarım çok güzel olur, kampanyamız halen devam ediyor. Herkesin desteğini bekliyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Birazdan eğlencemiz başlayacak, palyaçomuz var. Çocukları eğlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden öğrencilerden Seda Gedik ise, “Biz bu kampanyaya başladığımızda tüm arkadaşlarımız bize destek oldular. Kampanyayı ilk başta okulda başlattık. Bize fakülteden arkadaşlarımız destek verdiler. Bizim için en önemlisi zaten bu okula gelmekti. Engelli olan öğrencilerimizle birlikte olmak. Amacımıza da ulaştık. Bugün buraya 500 adet kitap getirdik. Bugün tahmin ettiğimizden daha çok eğlendik. Çocuklarla beraber oynadık. Çocuklar da gerçekten eğlendiler. Bizim için önemli olan zaten engelli çocukları eğlendirmekti. Birazda insanlarda onlara yönelik farkındalık sağlamaktı” dedi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç ise, düzenlenen tören sonrası kitap yardımında bulunan öğrencilere teşekkür etti.