AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kurslarından mezun olan hafızlar için ‘taç giyme’ töreni yapıldı.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, Patnos İlçe Müftü Vekili Hüdaverdi Köker ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, “Kur’an-ı mezarlıkta okumak için veya başka bir amaç için değil, hayatımızı tatbik etmek için, ahkamını hayata geçirmek için, yolumuzu aydınlatmak için okumalıyız. Bugün intiharlardan, bunalımlardan, olabildiğince psikiyatri sorunlarından bahsediliyor, bütün bunların temel nedeni Kur’an-ı Kerim’e yüz çevirmektir. Kur’an-ı Kerim’e güvenen insanda sıkıntı olmaz, Kur’an-ı Kerim’e sarılan insanlarda gönül refahı ve rahatlığı olur. Bu bakımdan evlerimizi kabirler haline getirmemeliyiz. Evlerimizde Kur’an-ı Kerim okumalıyız. İçinde Kur’an-ı Kerim okunmayan evler kabirler gibidir, yıkıntılar gibidir, harabeler gibidir. Evlerimizde her daim Kur’an sesleri kulaklarımıza dolmalıdır, çocuklarımız Kur’an sedaları arasında yetişmelidir” dedi.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ise, bayan hafızları yetiştirip bugünlere getiren anne, baba, hocalarına ve Kur’an kurslarının ayakta durması için yardımda bulunan Patnoslu vatandaşlara teşekkür etti.

Doğansu Yatılı Kız Kur’an Kursu Hocası Masun İnan’ın da bir konuşma yapmasının ardından Doğansu Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan mezun olan hafızlara Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay tarafından diplomaları verildi. Taç ve diploma töreninin ardından program sona erdi.