Ağrı’nın Patnos ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, hükumet konağı önünde toplanarak yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından ilçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan’nın gelmesi ile eylem son buldu.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 10 günden bu yana elektrik kesintisi yaşandığını ve bu kesintilerden dolayı esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini, sanayinin 10 günden bu yana iş yapamadığını dile getiren vatandaşlar, sabah saatlerinde hükumet konağı önünde toplanmaya başlandı.Toplanan kalabalık İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan’la görüşüp dertlerini kendisine anlatmak istediler. Elektrik kesintilerinin bilinçli olarak yapıldığını ileri süren vatandaşlar, faturalarını aksatmadan ödeme yapmalarına rağmen elektriklerinin kesildiğini belirtti. Elinde ödeme yaptığı makbuzlarla eyleme katılan bir vatandaş ise "Bir faturam 250 lira, diğeri 190 lira, üç ayda 600 lira ödedim ama elektriğim kesiliyor. Kaçak kullanıyorlar deniyor’’ dedi.

Elektriklerinin kesilmesi nedeniyle dolaplarında bulunan ürünlerinin bozulduğunu belirten esnaflar, sıkıntı çektiklerini, sanayi esnafı ise aldıkları işler elektrik kesintileri yüzünden zamanında teslim edemediklerini müşterilerine karşı yalancı duruma düştüklerini söylediler .Vatandaşlar bu kesintilerin bir an son bulmasını isteyip bu kesintilerin bir daha olması durumunda farklı eylemler yapacaklarını söylediler.

İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan’ın gelip makamında vatandaşlarla görüşmesin ardında sakinleşen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.