Ağrı Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ni gezdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak tarafından kapıda karşılandı. Merkezdeki kursları gezen Irgatoğlu’na, kursiyerler tarafından yapılan el işlemesi hediye edildi. Bayan kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Irgatoğlu, daha sonra gençlerle bilardo oynayarak, müzik odalarında bağlama ve gitar çaldı.

Burada bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, gençliğin geleceğin teminatı olduğunu ifade ederek, “Bu teminat gerekli imkânlar sağlanarak desteklenirse geleceğe dair latif meyveler verecektir. Ülkemizde gençlik merkezlerine son zamanlarda önem verildiğini söyleyebiliriz. Gençlere sosyal aktiviteler yapabilecekleri, birlikte güzel projeler, etkinlikler, spor organizasyonları, sanatsal ve kültürel faaliyetler yapabilecekleri ortamlar sunmak, gençleri toplumsal hayata kazandırmakta önemli rol oynamaktadır. Ağrı’da gençlerimize çok önem veriyoruz. Gençlik merkezimizde 22 farklı kursumuz mevcut olup tamamı ücretsizdir. Gençlerimiz okul sonrası boş zamanlarını burada en güzel şekilde değerlendiriyorlar. Kurslarımızın yanı sıra yine tamamı ücretsiz olan gezilerimiz de oluyor” dedi.

Merkezi çok beğendiğini belirten Vali Yardımcısı Irgatoğlu ise, “Gençlik merkezlerinde düzenlenen seminerler ve kurslarla gençlerin kendilerini sosyal ve akademik anlamda geliştirmelerine olanak sağlanması, gençlere okul dışında ilgi alanlarına göre yönlenebilecekleri ortamlar sunulması, gençlerin farklı birçok alanda kendilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Bu da kendi uzmanlık alanı dışında birçok konuda fikirleri olan entelektüel bir gençliğin yetişmesine vesile olmaktadır. Gençlerimizin boş zamanlarını burada geçirmelerini tasfiye ediyorum. Osmanlıcadan Arapça kursuna, resimden bağlama kursuna tüm kurslarımız mevcuttur. Tüm gençlerimizi buraya davet ediyorum” şeklinde konuştu.