Aksaray Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağından toplanması konusunda, Tarhan Geri Dönüşüm ve Özen Cam firması ile protokol imzaladı.

Protokole göre geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, cam, metal ve plastik madde atıklarının geri kazanımı sağlanarak hem ekonomiye hem de çevre temizliğine katkı sağlanmış olacak. Firma temsilcileri ile protokol imzalayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, protokol anlaşmasının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ambalaj ve ambalaj atıklarının kontrolü çerçevesinde dönüştürülebilir olduğu halde çöpe giden atıklar, Aksaray Belediyesi’nin hazırladığı protokol anlaşmasına göre artık kaynağından toplanarak ekonomiye geri kazandırılacak. Çalışmaların ilk etabı kamu kurumlarında başlatılacak, daha sonra proje genişletilerek mahallelerde geri dönüşümü mümkün olan atıklar kaynağından toplanabilecek.

Ambalaj atıklarının toplanma protokolüne göre Aksaray Ulu Irmak sınır olmak üzere iki ayrı bölgeye ayrıldığını belirten Başkan Yazgı, “Ambalaj atıklarının yeniden toplanması ile ilgili gerçekleştireceğimiz projeyle şehrimizi Ulu Irmak’ın kuzey ve güney tarafı olmak üzere 2 bölgeye ayırdık. Bu bölgelerde iki firmamız geri dönüşümü sağlanabilir atıkları toplayacaklar” dedi.

Geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasının ilk olarak kamu alanlarında başlayacağını belirten Başkan Yazı bu aşamadan sonraki hedeflerinin, 6 ay gibi bir sürecin ardından diğer mahallelerin de atıklarının toplanması olduğunu ifade etti. Atıkların toplanmasına yönelik olarak şehrin muhtelif yerlerine geri dönüşüm konteynerleri ve ambalaj toplama sistemleri yerleştirileceğini de dile getiren Başkan Yazgı, “Bu işi Özen Cam’dan Erkan Özen Bey ve yine Tarhan Geri Dönüşüm’den Şakir Tarhan Bey ile gerçekleştireceğiz. Artık protokolümüze karşılıklı imzalarımızı atacağız. İmzayı attıktan sonra Çevre Bakanlığı’ndan yönetim planıyla ilgili onay almamız gerekiyor. Aksaray Belediyesi olarak çevreye ve çevre sağlığına önem veren bir belediyeyiz. Bu da tabi ki seçimlerden önce verdiğimiz vaatlerden bir tanesi. Çevresel artıkların düzgün bir şekilde toplanması projesini bu vesileyle de inşallah gerçekleştirmiş oluyoruz. Hepimize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.