Aksaray Valiliği, Aksaray Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan “Eğitimde Diyalog” paneli gerçekleştirildi.

Aksaray Kültür Merkezindeki panele, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Uçar, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı. “Eğitimde Diyalog” panelinde sırasıyla Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Servet Özdemir, “Eğitimde Liderlik ve Yönetişim” konusunu, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş ise “Eğitimde Problem Çözme” konusunu ele aldı.

Oturum Başkanlığını Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’ın yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, eğitimde liderlik ve yönetişim konusunda sunum yaptı.

Prof. Dr. Özdemir konuşmasında, “Eğitimde odakta bilgi mi, yoksa öğrenci mi olması sorusuna cevabımız; öğretişim için odakta öğrencinin olması gerektiğidir. Eğitim sistemi ithal edilemez, özgün olmalı, taklit olmamalıdır. Hiçbir eğitim toplumun doğal kültüründen bağımsız olamaz. Okullarımızda devir öğrenme devri, öğretişim ve birlikte öğrenme devridir. Öğrenme öğretmeni taklit etme değil, olayları yeniden yorumlamadır" dedi.

Soru-cevap olmadan merak duygusunun tahmin edilemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Özdemir, "Eğitimde kendimize has bir medeniyet ve kültür iddiamız olmalıdır. Batılılar evrimci, biz ise devrimciyiz” dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahaddin Öğülmüş ise, kendine güveni olan, insanlara güvenen bir nesil yetiştirmenin zorunlu olduğunu aksi halde bunun iletişimimizde sorun yaratacağını bu nedenle korkularımızdan kurtulmak gerektiğini söyledi.