Aksaray Belediyesi tarafından emeklilere özel dinlenme evi ve çay bahçesi açıldı.

Ulu Cami’nin yanında açılışı gerçekleştirilen Emekliler Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, amaçlarının kaliteli mekanlarda kaliteli hizmeti ucuza sunmak olduğunu söyledi. Emekliler Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi’nin fiziki yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı, “Ulu Camimizin yanında böyle bir yer olduğu için biz burayı bu noktada değerlendirmiş olduk. Bulunduğumuz alan 910 metrekare büyüklüğünde. Yaklaşık 180 metrekaresi kapalı alan, 590 metrekaresi açık alandan oluşuyor. İç kısımda yaklaşık 80 kişiye hitap eden bir oturma düzenimiz var. Dış kısımda da 200 kişiye yakın toplamda 300 misafirimizi burada ağırlayacağız” dedi.

EMEKLİLERE ÖZEL KART

Emekliler için özel bir kart hazırlayacaklarını belirten Başkan Yazgı, “Emeklilerimiz buraya geldikleri zaman ürünlerimizden indirimli bir şekilde faydalanabilecekler. Ama sadece emeklilerimize değil, tüm Aksaraylı vatandaşlarımıza buralar açık olacak. İçeride kütüphane bölümümüz var. Günlük gazete takip bölümümüz var. Bir emeklimizin gelip çok rahat vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Hedefimiz şu, hem kaliteli ürün verebilmek, hem de ucuza verebilmek. Bu noktada da inşallah Aksaray Belediyesi olarak ilk faaliyetimizi bu şekilde başlatmış olacağız” şeklinde konuştu.

Kendilerine özel bir yer tahsis edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren emekliler ise, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Emekliler Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi’nin açılışı yapıldı. Açılışa, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.