Aksaray Belediyesi, Tarım ve İtfaiye Müdürlüğü yolu olarak da bilinen Ziraat Caddesi ve 4162 No’lu sokak üzerinde refüj ve kavşak çalışması başlattı.

Aksaray merkezini kenar mahallelere bağlayan ve ana arter yol olarak da nitelendirilen Ziraat Caddesi’nde, Aksaray Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler ile trafik konusunda ciddi adımlar atılıyor. Özellikle İtfaiye ve Tarım Müdürlüğü yolu ile Fatih Mahallesi ve Turizm Otelcilik Lisesi’ni bağlayan Hocalar Düğün Salonu’nun bulunduğu kavşakta güvenli trafik akışını sağlamak için Aksaray Belediyesi köklü bir çözüm yolu geliştirdi. Selçuk Bulvarı’na bağlantılı olan Ziraat Caddesi’nde de refüj çalışması öncesinde asfalt kazıma makinası ile cadde kazınmaya başlandı. Bu anlamda yapılan ortak çalışma ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü, koordineli olarak cadde üzerine kurulması planlanan kavşak noktalarını belirleme işlemlerini sürdürüyor. Çalışmaların ne aşamaya geldiğini görmek için sahada inceleme yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, refüj ve yapılması düşünülen kavşakların yoldaki trafiği rahatlatacağını söyledi. Başkan Yazgı, yolda yapılacak düzenlemelerle hem sürücülerin daha güvenli araç kullanabileceklerini hem de yayaların rahatlıkla karşıdan karşıya geçebileceklerini ifade etti.

Öte yandan, çalışmanın gerçekleştiği yol güzergahında, ilerleyen dönemlerde gerekli görülmesi halinde sinyalizasyon sisteminin de kurulabileceğini anımsatan Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, şehrimizde düzenleme yapılmayı bekleyen birçok yolun ve kavşağın ulaşım master planı çerçevesinde çözümlemesini yaptıklarını ifade ederek, saha uygulamalarının adım adım gerçekleştirileceğini işaret etti. Başkan Yardımcısı Baydar ayrıca, Aksaray’ın ulaşımına yeni bir boyut kazandırmak için aralıksız çalışan ekiplerin yıl sonuna kadar yapacağı çalışmaların tüm planlarının hazır olduğunu da sözlerine ekledi.