Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi’ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu El Becerisi ve Sanat Ürünleri Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Özel çocukların sanatsal yönlerini ortaya koyduğu sergiye Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Tiyatro Salonu fuaye alanında gerçekleştirilen organizasyonda çocukların hazırlamış olduğu çeşitli ürünlerin sergisi gezildi, daha sonra da salondaki diğer etkinliklere geçildi.

Vali Şeref Ataklı etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmasında, konuşamayan bir çocuğumuzun yazmış olduğu mektupta ’hiçbir insan tam sağlıklı değildir’ sözüne takıldığını ifade ederek, "Gerçekten de doğru, hiç fark etmediğimiz bir şey. Biz kendimizi eksiksiz sanıyoruz ya da öyle görmek istiyoruz. Gerçekten düşündüğümüz zaman fark ediyoruz ki, herkesin bir özrü, hastalığı vardır. Bunu bize fark ettirdiği için arkadaşımıza teşekkür ediyor sizlerin de başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, "Yapmış olduğunuz ürünlerinizi, el emeklerinizi gördüm. Sahnede sergilemiş olduğunuz gösterileri seyrettim. İnanın bizlerden daha da iyisiniz, sizleri tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren sizleri birer emanet olarak gördük. Ailelerimizi tekrar tebrik ediyorum; gerçekten bu iş çok büyük bir fedakarlık ve özveri gerektiriyor. Ayrıca öğretmenlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özel çocuklara yönelik verilen eğitimin ayrıntılarına da değinen Başkan Yazgı, eğitim alan çocukların sanat atölyesindeki çalışma saatlerini iki katına çıkardıklarını söyledi. Ayrıca onları evlerinden alıp yine evlerine bırakmak suretiyle kaliteli bir eğitim almaları için ellerinden gelen imkanı sağladıklarını dile getiren Başkan Yazgı, diğer taraftan atölyedeki faaliyetlere öğrencilerin annelerinin de katılabildiğini vurguladı. Alçı ile yapılan çalışmanın yanı sıra 13 dalda eğitim verildiğini de kaydeden Yazgı, ilerleyen süreçte engelsiz yetenek yarışması adı altında yeni bir projenin daha hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Öte yandan, özel çocuklar tarafından Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi’ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu bir pano, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hediye olarak takdim edildi.