Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağı Kümbet köyünde SODES projesi kapsamında oluşturulan dikiş atölyesi sayesinde meslek sahibi olan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlamaya da başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, beraberinde Vali Yardımcıları Tolga Polat’ın eşi Asuman Polat, Şahin Bayhan’ın eşi Asiye Bayhan, Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük eşi Fadime Başıbüyük ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Meliha Er den oluşan heyet ile SODES Projesi kapsamında Kümbet köyünde kurulan dikiş atölyesinde incelemelerde bulundu. Proje sorumlusu Kümbet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Eren Doğan’dan bilgi alan Adile Ataklı, köylerde yaşayan bayanların sadece toprakla, hayvancılıkla değil fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerinin en güzel örneğini Kümbet köyünde gördüğünü ve büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dikiş atölyesinde çalışan kadınlarla görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, “Başta proje koordinatörü Eren Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımızı kızlarımızı ayrıca kutluyorum. Proje kapsamında iş öğrendikleri gibi, projenin devamında da ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacaklar. SODES projelerinin ne denli faydalı olduğunu bir daha görmüş olduk” dedi. Köylülerin düzenli gelirlerinin olmadığını ifade eden Proje Sorumlusu Eren Doğan, "Köydeki vatandaşlarımız daha çok dezavantajlı kitleden oluşuyor. Kaymakamlığımızla beraber, bir proje çalışması yaptık. ‘Bu insanlarımıza nasıl gelir kaynağı sağlayabiliriz?’ diye düşündük. Çareyi SODES’te bulduk. Projenin kabul görmesiyle 35 kadına hem meslek öğrettik hem de gelir elde etmelerini sağladık" diye konuştu.

Projenin Ağustos ayı sonunda bitmiş olmasına rağmen devlet destekli olarak kurulan atölyenin çalışmalarına devam ettiğini belirten Doğan, “Burada Türk bayrağı, iş önlüğü gibi şeyler dikiyoruz. Özellikle Türk Bayrağı konusunda Türkiye’nin değişik yerlerinden siparişler alıyoruz. Bayraklarımız hem çok kaliteli hem de fiyat olarak uygun. Bu yüzden tercih ediliyoruz. Resmi kurumlara ve piyasaya satmaya başladık. Böylece kadınlarımızda aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar” dedi.