Aksaray Belediyesi, Orman ve Su İşleri 8’inci Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak hayvan barınağının geliştirilmesi ve sokak hayvanlarının bakımı için yeni çalışmalar başlattı.

Aksaray’a gelen Orman ve Su işleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocam, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile bir araya gelerek protokol imzaladı.

İmza töreninde konuşan Başkan Yazgı, hayvanların bakım evinin yapımı ile ilgili protokol imzaladıklarını belirterek, “Bizim mevcut bir hayvan bakım evimiz var. Fakat biz bu hayvan barınağımızı biraz daha büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız bakım hizmetini daha d üst seviyede, daha da kaliteli bir şekilde yaparak hizmetimizin devamını sağlayacağız inşallah. Biz bakanlığımıza daha önce bir başvuruda bulunduk. Bu başvurumuz sonuçlandı ve bize 250 bin civarında bir hibe desteği olacak. Bizim buradaki amacımız mevcut barınağımızı büyümek ve yine Aksaray’ımızın sembollerinden biri olan Malaklı köpeğimizle ilgili orada bir çalışma yapacağız. Sizlerde biliyorsunuz ki üniversitede geçenlerde yapmış olduğumuz bir protokol vardı. Bu protokolde hayvanları hem kısırlaştırma ile ilgili hem de rehabilitasyonu ile ilgili. Rektörümüz ile bir imza protokolü yaptık ve o çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Yine biz yeni açılan Veterinerlik Fakültemizin hayvanlarla ilgili kısmında, ameliyathanesi kısmında iç tefrişatını bizler gerçekleştireceğiz. Bizler yine yapmış olduğumuz ekstra çalışmalar içinde yeni bir veterinerimizi oraya atadık. Bununla birlikte barınak ihtiyaçlarımız hızlı bir şekilde gideriliyor. Yine Serdar Başkanımız ile birlikte ortak yapacağımız bir çalışmada bu ekmek kumbarası adını verdiğimiz ve şehrimizin 25 noktasında bulunacak olan ve evlerde bayatlayan ekmekleri vatandaşlarımızın da desteği ile oralarda toplayacağız” dedi.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Kocaman ise, “Biz Konya Bölge Müdürlüğü olarak Konya, Aksaray, Karaman ve Nevşehir olmak üzere 4 il ile ilgileniyoruz. Bu 4 ilin yaban hayatı ile ilgili de il şube müdürlüklerimiz kanalı ile o bölgedeki yaban hayvanlarını ve sokak hayvanlarını da korunması, düzgün şartlar içinde yaşaması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar bağlamında belediyelerin yapacağı hayvan barınağının da parasal değerinin yaklaşık yüzde 50’sini de karşılıyoruz. Hibe olarak da belediyeye yardım ediyoruz. Bu yardımların altındaki yatan felsefe ise ecdattan gelen bir hayvanlara karşı olan şefkatin, merhametin ve o hayvanların konforlu bir yaşam alanının temini için yapılan bir çalışmanın gereği. Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bey’inde talimatları ile özellikle sokak hayvanlarını, sokaktaki yaşam kalitelerini arttırmak, onların insanlarla olan temasında insanların zarar görmeden yaşamlarını devam ettirmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu bakımdan kısırlaştırmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar ile belediye ile aramızda bir iş birliği oluyor. Belediyenin elbette kanları bize göre biraz daha fazla olabiliyor. Biz belediyenin sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarında yardımcı olmak istiyoruz. Elbette vatandaşın da bu konuda duyarlı olması gerek. Çünkü sonuçta bu yaban hayvanları da bir can. Bu can sokakta yaşıyor, sokak şartlarında yaşıyor. Onlara da bizler özellikle kış aylarında elimizden gelen yardımları yapıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kocaman ve Yazgı protokolü imzalayarak hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.