12-18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak da adlandırılan Yerli Malı Haftası’nda yerli malların üretilmesi ve kullanılması birinci sırada yer alıyor. Bu önemli haftada öğrencilerin hem yerli malları kullanmalarını teşvik etmek hem de farkındalık oluşturmak amacıyla 100. Yıl İlkokulu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ve yönetimi, öğrencilere yerli malı haftası nedeniyle hediyeler verdi.

Yerli Malı Haftasında çocukların yerli ürünleri tüketmesini özendirmek için okul öğrencilerine kek ve pastalar ikram eden Hasibe Yazgı ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar, öğrencilerin Yerli Malı Haftası’nı kutlayıp toplum olarak herkesin tutumlu davranması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere hediyeler veren Hasibe Yazgı, “Ülkemizi sizler inşa edeceksiniz. Sizler okuyacak doktor, öğretmen, mühendis olacaksınız. Hepiniz topluma faydalı birer birey olacaksınız. Uçaklarımızı, otomobillerimizi artık sizler yapacaksınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Okuyup ders çalışın, ülkemize faydalı bir insan olun” diyerek herkesin çok ders çalışmasını istedi.

Okul idarecileri ile birlikte okul bahçesini gezen Hasibe Yazgı ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar burada yapılması gerekenleri ve eksiklikleri not aldı.