Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri bir araya gelerek düzenlenen istişare toplantısı düzenlendi.

Aksaray Ziraat Odası’nda İlçe Meclis Üyelerinin de katıldığı istişare toplantısında Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı masaya yatırıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ziraat Odası ile birlikte Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirterek, tarım ve hayvancılığın önemli bir sektör olduğu söyledi. Bugün bakıldığında Aksaray’da tarım ve hayvancılığın ciddi bir sektör ve binlerce insanın ekmek kapısı olduğunu belirten Başkan Tüzün, bunu geliştirmek ve zenginleştirmek için ziraat odası ile çalışacaklarını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, Aksaray’ın tarımı için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirterek, İl Genel Meclisi ile ortak projeler yapabileceklerini söyledi. Aksaray nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını ve bunun ciddi bir rakam olduğunun altını çizen Başkan Koçak, amaçlarının tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara getirmek ve çiftçinin gelirini daha da artırmak olduğunu kaydetti. Bu kapsamda özellikle eğitim seminerlerine çok büyük önem gösterdiklerini vurgulayan Başkan Koçak, eğitimler ile hem çiftçileri bilinçlendirdiklerini, hem de tarım ve hayvancılıktaki verimi artırdıklarını, kaliteyi artırdıklarını ve beraberinde kazancı da artırdıklarını kaydetti.