Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Ertan Kabakçı, Müdür Yardımcıları Hülya Candan Demir, Figen Erkan, Ünal Şimşek eşliğinde gelen Çağrı Bilgin, Şevval Büyükbuğa ve İrem Erikli isimli ortaokul öğrencilerine röportaj verdi.

Aksaray Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Okul dergisi için yapılan röportajda; Belediye hizmetleri ve işleyişi, belediyenin görev ve sorumlulukları hakkında bir dizi soru hazırlayan öğrencilere, Başkan Yazgı tek tek cevap verdi.

Öğrenciler, Aksaray Belediyesi’nin çocuklar için yapmayı düşündüğü projeleri sorması üzerine Başkan Yazgı, “Aksaray Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin toplumun her kesimine hitap etmesi, bizim birinci önceliğimizdir. Örneğin bir mahalleye çocuklar için park mı yapacağız? Biz parkı yapmadan önce mahallede o parkı kullanacak çocuklara ilk olarak ne istediklerini sorarız. Hatta onların hazırladığı bir proje olursa o projeyi de kabul ederiz ki, yapacağımız hizmetten tam manasıyla verim alabilelim” dedi.

Aksaray Belediyesi’nin oyun parklarına yönelik geniş kapsamlı bir ihale gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, Aksaray’da oyun parklarının planlı ve programlı şekilde yenilenerek modernize edileceğini söyledi. Kılıçaslan Parkı’na çocuklar için Şirinler, Alaaddinin Sihirli Lambasında ki Cin, Nasrettin Hoca, Tilki ile Karga gibi masal kahramanlarının maketini yerleştiklerini belirten Başkan Yazgı, önümüzdeki dönem için de çocukları ayrıcalıklı kılacak geniş kapsamlı bir ‘Masal Park’ yapım projesinin müjdesini verdi.

Öğrenciler, röportaj sonunda Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek en kısa zamanda tekrar belediyeyi ziyaret etmeyi düşündüklerini söyledi.