Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Basının önemine değinen Başkan Yazgı, "Basın bizler için en önemli kanallardan bir tanesi. Belediye olarak yapmış olduğumuz faaliyetleri halkımıza anlatan en önemli pencerelerden bir tanesi. Tabiri caizse bizim aynamız. Basınımız; Allah razı olsun burada hem televizyonlarımız, radyolarımız hem de gazetelerimizle beraber diyalog halinde, birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel bir uyumla çalışıyoruz. Bu da tabii ki pozitif katkı sağlıyor. Vatandaşlarımızın bizim yaptığımız çalışmaları değerli basın mensubu arkadaşlarımızdan öğrenmeleri ve onlardan bilgi almaları bizim için artı bir değer oluşturuyor. Bundan dolayı ben yapmış oldukları çalışmalardan ötürü basınımıza teşekkür ediyorum” dedi

Başkan Yazgı, Aksaray’ın gelişen bir il olduğunu ve marka şehir yapmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Aksaray’ımız doğal, tarihi ve kültürel anlamda medeniyetin beşiğidir. Aynı zamanda da Aksaray’ımız sürekli gelişen bir ilimizdir. Daha önceki görüntüsünü biz sürekli yenilemeye, değiştirmeye çalışıyoruz. Bütün ekibimizle ve vekillerimizle beraber çok aktif bir şekilde, özveri ile çalışıyoruz. Birinci hedefimiz Aksaray’ı marka şehir yapmak; İkincisi, tanıtım boyutunda da Türkiye’mizin her tarafına duyurmaktır. Bizler sizlerle beraber el birliği ve güç birliği içerisinde çalışmalarımızı en iyi noktalara getireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, Başkan Yazgı’nın çok genç ve başarılı bir başkan olduğunu belirterek, “Aksaray’da belediye başkanımızı ziyarete geldik. Kendisine başarılar diliyoruz. Ülkemizin en genç belediye başkanlarından birisi olarak; tabi önce aday gösterilmiş ve bunu da hak etmiş bir başkan olarak Aksaray’ımıza hizmetler veriyor. Çok başarılı olacağına yürekten inanıyoruz ve kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Atalay konuşmasının devamında Aksaray’ın önünün açık olduğuna ve yöneticilerin Aksaray’ı yarınlara hazırlayacaklarına dikkat çekerek, “Bizler Basın İlan Kurumu olarak Aksaray’ımızın değerli basını ile bir araya gelip istişareli bir toplantı yapacağız. Sorunlarını dinleyip görüşlerini alacağız. Kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz ve bu vesileyle de daha yakından tanışmış olacağız. Hem Valimiz hem Belediye Başkanımız hem de sivil toplum kuruluşları olarak, el ele vermek kaydıyla büyüyen ve gelişen ülkemizin büyüyen ve gelişen yöresinin insanları olarak Aksaray’ı güzel yarınlara hazırlayacağız. Burada da basınımıza büyük görevler düşüyor. Biz de Basın İlan Kurumu olarak el ele, kol kola ve birlikte bu büyük projelerin birer parçası halinde sizleri yüreklendireceğiz, hep beraber olacağız inşallah. Ben Aksaray’a ilk geldiğim zamanları hatırlıyorum; köy gibiydi. Tabi o gün yönetenlere haksızlık olmasın ama, yeni bir ildi ve çok mesafe alması lazımdı. Şimdi Aksaray gittikçe güzelleşiyor. Demek ki Aksaray’ın önü açık” diye konuştu.