Aksaray’da yaklaşan Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri öncesinde, merkeze bağlı 48 mahalle, 83 köy ve 9 kasabada gerçekleştirilen seçimde delegelerin yüzde 90’a yakını Emin Koçak’ın yönetiminden seçildi.

Seçimin ardından Ziraat Odası Başkanlığı’na akın eden delegeler ve çiftçiler Başkan Koçak’a desteklerini gösterirken, Başkan Emin Koçak, “Bugün Aksaray’da ziraat odasının delege seçimi yapıldı. Yaklaşık 30 bin civarında üyemiz var. 30 bin üyemiz, 157 tane ziraat odası delegesi seçti. Delege seçimlerinde yüzde 90’a yakın bizim delegelerimiz seçildi. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz ciddi bir şekilde katılım sağladı. Ben burada üreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Koçak, "Tüm bölgelerde yapılan delege seçiminde yüzde 85, 90’a yakın bizi destekleyen delegeler seçildi. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yaptıklarımız yapacağımızın teminatı. Biz bugüne kadar boş konuşmadık. Yaklaşık 4 yıldır bu görevdeyiz. 4 yılda ne yaptığımızı herkes iyi biliyor. Bundan sonra daha iyi bir gayret gösterip üreticilerimize en iyi hizmeti nasıl verebiliriz onun hesabını yapacağız. Tabi ufak tefek bölgelerde olumlu olumsuz tepkileri de değerlendireceğiz, bu dönemden sonra da çizgimizi ona göre çizeceğiz. Aksaray’daki tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ülke tarımı için, ilimiz için hayırlı olur. Biz de sıkıntı yok, delegelerimiz bize durma yola devam et dedi, biz de devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçimlerde yakından destek veren Yeşiltepe Kasabası Belediye Başkanı Tahsin Çelik, “Aksaray’a yön veren en büyük çiftçi örgütü ziraat odası seçimlerinin ilk ayağı olan delege seçimlerini bugün tamamladık. Öncelikle kendi kasabamda 4 mahalleye sahiptim. 4 delege seçilmesi gerekiyordu ve halkımızın desteği ile 4-0 olarak başkanımıza destek verdik. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Seçimin ardından Ziraat Odası’na akın eden delegeler ve üreticiler Başkan Koçak’ı tebrik ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.