Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın koyunculuğu geliştirmek, verimliliği ve üretimi arttırmak için verdiği damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteğinden ilk yararlanan il olan Aksaray’da, Eskil ilçesindeki 27 üreticiye 149 adet Anadolu Merinosu koçu dağıtıldı.

Gerçekleştirilen programa Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve çok sayıda üretici katıldı.

Programda konuşan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, DAP, GAP, DOKAP ve KOP bölgelerinde uygulanan damızlık koç teke alımını yapan ilk il olduklarını belirterek, “Aksaray tarım teşkilatı ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak DAP, GAP, DOKAP ve KOP bölgelerinde uygulanan damızlık koç teke alımını yapan ilk iliz. Perşembe günü Aksaray’da Akkaraman dağıtımını yaptık. Bugünde 149 tane Anadolu Merinosu’nu Eskilli üreticilere dağıtıyoruz. Bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Aktürk, verimliliğin ve üretimi artırılması için ıslahın şart olduğunu belirterek, “Küçükbaş hayvancılıkta da ıslah yapmadaki tek yol dışarıdan damızlık koç teminidir. Bunun içinde Konya Kadınhanı Altınova Tarım İşletme Müdürlüğü’nden ve Ankara Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğü’nden en iyi koçlar seçilerek üreticilere dağıttık” dedi.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, projenen çok verimli olduğunu belirterek, “Devletimizin uyguladığı bu proje ilçemizde hayvancılığın gelişmesi adına yapılmış en güzel projelerden birisi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, “Buradaki amaç sürülerin verimliliğini artırmak, kaliteli üretim sağlamak, ürün çeşidini artırmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayvanlara üreticilere dağıtıldı.