Aksaray’da 6 ekmek üreticisi kurdukları tek bir şirketle güçlerini birleştirdi.

Hazırladıkları proje ile KOSGEB’e müracaatta bulunan yatırımcılar, KOSGEB’in ‘İşbirliği, Güç Birliği’ destek programı kapsamında 750 bin TL desteği ile 5 Milyon liralık yatırım yaparak Aksaray’ın en büyük ve ilk otomatik sistemlerle çalışan ekmek üretim tesislerini kurdu. Aksaray Valisi Şeref Ataklı KOSGEB destekli hazırlanan projelerini yatırıma dönüştüren müteşebbisleri tebrik ederek güç birliğinin önemini belirtti.

Vali Ataklı beraberinde Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ve Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ile birlikte Besa Unlu Mamullerinin Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tam otomatik makinelerle üretim ve her türlü hijyen şartlarını taşıyan tesislerinde ekmeğin üretim aşamalarını inceleyen Vali Ataklı, BESA Unlu Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Arısoy ve teknik personellerden bilgi aldı.

Vali Ataklı Aksaray’da böylesine bir tesisin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Anadolu’da ortaklıklar konusuna firmaların kolay kolay olumlu yaklaşımlar gösteremediği görülür. Ancak Besa-Ekmeğin Aksaray’da güç birliği yapıldığında nelerin başarılabileceğinin en güzel örneği olduğunu gördük. Aksaray’da bu tür örneklerin sayısını arttırmamız lazım. Şirket sahiplerini tebrik ediyorum. Her alanda firmalarımızın bir ve beraber hareket ederek KOSGEB’in sunduğu desteklemelerden istifade ederek yeni iş ve istihdam alanları oluşturmalarını bekliyor bu tür iyi örneklerin sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.

6 ekmek üreticisinin birlikte kurduğu BESA Unlu Mamullerinin Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin metrekaresi kapalı toplam 10 bin 600 metrekare alanda kurulduğu bildirildi. Şirket yetkilileri toplamda 60 kişinin istihdam edildiği, günlük 100 bin ekmek üretim kapasitesine sahip tesislerin 2015 yılı için ilave yatırımla poşette uzun ömürlü ekmek üretimine geçeceğini, bu kapsamda Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerine ekmek dağıtımı için anlaşmaların yapıldığı bilgisini verdi.