AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Milletvekilleri Alaboyun, İnceöz, ATSO Başkanı Koçaş ve Başkan Yazgı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yaptıkları ziyaret sırasında Genel Sekreter Dr. Ertuğrul Ünkoç tarafından karşılandı. Milletvekilleri ve başkanlar, hastane yöneticileri ile yaptıkları görüşmede Aksaray’a yapılan ve yapılması gereken yatırımlar hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Ziyaret sonrası konuşan Milletvekili İlknur İnceöz, “İnsan için eğitim ve sağlık çok önemli. Ben özellikle kamuoyu ile şunu paylaşmak istiyorum. Aksaray Devlet Hastanesi ve yapılacak devlet hastanemiz Aksaray’ın hep gündeminde. Şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Geçen sene Şubat ayında Aksaray Devlet Hastanemiz ihaleye çıktı. İhalenin arkasından TOKİ Başkanımız değişti. Avam proje ile ihaleye çıkmıştı. Biz avam proje ile hastanenin yapılmasının çok uygun olmayacağına karar verdik ve daha sonra hastanemizin uygulama projesi, tekrar bir ihaleye çıkarıldı. Bu ayın sonu itibariyle uygulama projesi tamamlanacak ve 600 yatağa kadar kapasitesi olan 400 yataklı hastanemiz inşallah bu ayın sonundan itibaren yeni bir ihale sürecine girmiş olacak” dedi.

Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise, “Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ertuğrul Ünkoç bey ve arkadaşlarımızın Ankara’da genel müdürlükte yoğun çalışmaları ve insani ilişkilerinin iyi olması sebebiyle Aksaray’ımıza epey bir kaynak alıyorlar. Biz de kendilerine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, “Ben her şeyden önce yoğun programlarına rağmen bize vakit ayırdıkları için Sayın Vekillerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak birlikte çalışmanın gayreti içindeyiz. Hastanenin sıkıntılarını ve sorunlarını biliyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için biz de belediye olarak yapmamız gereken ne ise yine birlik ve beraberlik içinde bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ertuğrul Ünkoç ise, “Biz ekip olarak 2012 yılının Kasım ayından buyana burada görev yapıyoruz. Bize bağlı sağlık tesislerinde fiziki yapı, tıbbi cihaz ve donanım olarak altyapıyı güçlendirmeye çalıştık. Tabi kurumumuzla, Sağlık Bakanlığımızla yoğun diyalog içinde olduk her zaman için. Bu diyaloglarda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bunun için hem şahsım, hem de kurumum adına teşekkür ediyorum. Sizlerin de gayretleriyle biz bugüne kadar Aksaray Devlet Hastanesi’nde iki bloğumuzda servisleri yeniledik. Diyaliz hastalarının tedavi aldığı alan uygun değildi; onu birinci kata çıkardık. Hastanemizin dış cephelerini yeniledik. Ayrıca ciddi bir tadilat başlattık. Daha önce oturan bir blok vardı, o bloğun güçlendirilmesi ve ameliyathanenin modernleştirilmesi konusunda ciddi bir tadilatımız oldu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ek binası bir hayırsever tarafından yaptırılıyordu. Fakat bazı sıkıntılardan dolayı bize devredilmek zorunda kaldı. Onun yapımına devam ediyoruz, inşallah bu ay sonu gibi bize devredilecek. Aralık ayı içinde de o bölümü hizmete açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.