Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde Atatürk İlkokulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri ‘Temiz çevre Temiz Kasaba’ etkinliği kapsamında cadde ve sokaklarda çöp topladı.

Sultanhanı Kervansarayı çevresinde ve Sultanhanı caddelerinde gezen öğrenciler, poşetlerle çöp topladı. Ellerindeki dövizlerle çevre temizliği konusunda vatandaşların dikkatini çeken öğrenciler ’temiz çevre temiz kasaba’ sloganları eşliğinde kasaba merkezinde çöp topladı. Etkinliğe Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Aksaray İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Yen, Murat Görmez, Sultanhanı Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Akbaş katıldı.

Organizasyon hakkında bilgi veren Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Kadir Akbaş, amaçlarının temiz bir çevre sahibi olmaya dikkat çekmek ve küçük yaştaki öğrencilere çevre bilincini uygulamalı olarak öğretmek olduğunu belirterek, “Biz eğitimciler olarak çocuklarımıza çevre bilincini ve çevre temizliğini bir etkinlikle uygulamalı olarak öğretiyoruz ve çocuklarımıza çevre bilincini aşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ise, “Bugün ki bu çevre temizliği etkinliğine katıldığınız için ve özveri ile çevremizi temizlediğiniz için hepinizin gözlerinden alınlarından öpüyorum. Sizler bundan sonra Sultanhanı’nın temizlik elçilerisiniz, böyle bir organizasyonu hazırladıkları için öğretmenlerinizi kutluyorum teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte öğrencilerle birlikte vatandaşların şaşkın bakışları arasında beyaz önlüklerle ve poşetlerle Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’ta Sultanhanı caddelerinde çöp topladı.