Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından dünya fuarlarının göz bebeği olarak gösterilen ve yüz binlerce insanın ilgi odağı olan Oto Show fuarı 07-11 Mayıs 2015 tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenecek.

Tarihinde ilk defa geçtiğimiz yıl ATSO’nun katkısıyla ortaklaşa yapılan, Tarım ve Hayvancılık fuarına ev sahipliği yapan Aksaray, 2015 yılına da iddialı girmeye hazırlanıyor. Oto Show fuarının düzenlenmesi ile ilgili müjdeli haberi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, “Aksaray’ın tanıtımı noktasında büyük bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Son yılların bölgede isminden en fazla söz ettiren il konumunda olan Aksaray, 2015 yılına Oto Show Fuarı ile damga vuracaktır. Kamu oyununda bildiği gibi dünya genelinde en çok takip edilen ve ziyaretçi kitlesine ulaşan fuar türlerinin başını oto Show fuarları çekmektedir. Bugün büyükşehirlerimizde düzenlenen otomobil fuarlarına yüz binlerce vatandaşımız katılım göstermektedir. Dünyanın bütün kıtalarından bu fuarlara insanlar katılım gösteriyorlar, ülke ekonomilerine yön veren otomobil şirketleri ise bu fuarlarda son model ürünlerini görücüye çıkartıyorlar. Aksaray geçtiğimiz yıl tarihinde ilk defa fuar düzenlemiş olduğu fuardan alnının akıyla çıkmıştır. 2015 yılında düzenlenmesini planladığımız Oto Show fuarından da alnının akıyla çıkacaktır. Geçtiğimiz günlerde ATSO’da ilimizdeki otomotiv firmalarının temsilcileri ile bir araya geldik ve görüşmeler gerçekleştirdik. Firma temsilcilerimizin de ortaklaşa olarak projemize büyük önem vermesi sonucunda ilimizde fuarın düzenlenmesi ile çalışmaları başlattık ve fuarın düzenlemesi için imzayı attık” dedi.

Otomotiv sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunun altını çizen ATSO Başkanı Koçaş, “Otomotiv sanayi demir çelik, lastik, petro-kimya gibi genel temel sanayi dallarında başlı başına alıcı ve bu sektörlerdeki teknolojik gelişmenin de sürükleyicisidir. Turizm, alt yapı ve inşaat ile uğraşan ulaştırma ve tarım sektörlerinin gerek duyduğu her çeşit motorlu araçlar, sektör ürünleri ile sağlanmaktadır. Bu sektörlerdeki değişimler ekonominin tümünü yakından etkilemektedir. Otomotiv sektörü kendisi dışında lastik, akü gibi birçok otomotiv ürünlerinin tüketiciye ulaşmasını sağlayan, bunu destekleyen pazarlama bayi, servis, akaryakıt, finans ve sigorta sektörlerine de geniş iş imkanları ile istihdam sağlamaktadır. Bu yüzden Aksaray’da böyle bir fuarın düzenlenmesi için çalışmalar başlattık ve yakın zaman inşallah bu fuarı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.