Aksaray’da Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Hasandağı Bölgesi delegeleri ve çiftçileri ile bir aya geldi.

Özel bir tesiste düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Koçak, seçildikleri günden bu yana çiftçiye hizmet için çalıştıklarını belirterek, “Biz Aksaray Ziraat Odası olarak her daim çiftçilerimize hizmet için çalıştık. Bugün de hala çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışma sürecimizde birçok projeye imza attık. Yaptığımız her projenin tek bir hedefi ve amacı vardı ki, o hedef ve amaçta değerli çiftçilerimizdi. Bugün Ekecik Bölgesi’ne yeni bir eleme tesisi açtık. Bundan sonra da diğer bölgelerimize eleme tesisleri açacağız. Çiftçilerimiz artık şehir merkezine kadar gelmekle uğraşmayacak. Hem paraları cebinde kalacak, hem de zamandan istifade edecekler” dedi.

Aksaray tarihinde bugüne kadar hiçbir tarım ve hayvancılık fuarının açılmadığını belirten Başkan Koçak, ilk kez tarım fuarını Aksaray’a getirdiklerini, çiftçinin ayağına kadar getirdiklerini belirterek, “Önceden çevre illerde düzenlenen tarım fuarlarına katılıyorduk. Ancak çiftçilerimizin gitme, görme ve bilgilenme şansı olmuyordu. Biz çiftçilerimiz öğrensin, görsün, teknolojiyi takip etsin diye tarım ve hayvancılık fuarını Aksaray’a ayaklarına kadar getirdik. Bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Aksaray’ın bazı bölgelerinde taş sorunu olduğunu belirten Başkan Koçak, bu sorunu da geçtiğimiz yıl kısmen çözdüklerini, ancak önümüzdeki yıl iyi bir çözüm yolu bulduklarını söyledi. Ziraat Odası olarak taş kırma makinesi alacaklarını ve tüm bölgelerin hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Koçak, bu sorunu da böyle gidereceklerini kaydetti.

Toplantıda söz alan çiftçi ve delegeler Emin Koçak’a destek olduklarını belirterek, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.