Aksaray’da, Tuz Gölü’nün güneyinde Sultanhanı kasabası sınırları içerisinde yer alan alanda 1 milyar metreküp doğalgazın depolanarak ihtiyaç duyulduğunda kullanılacağı Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesini yürüten Çinli Tianchen Engineering Şirketi Proje Yöneticisi Yin Xueqiang Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

Çinli firmanın yetkililerini Valilik Makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, projede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplamda 12 sondaj kuyusundan 8’inin açıldığını çalışmaların 9. kuyuda devam ettiğini ifade eden Çinli Tianchen Engineering Şirketi Proje Yöneticisi Yin Xueqiang Hirfanlı barajından gelen su ile açılan kuyulardaki tuz eritme işlemine de başladıklarını söyledi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Yin Xueqiang BOTAŞ tarafından ilave 6 kuyu daha açılmasının planlandığını ancak 6 kuyunun nerede olacağı ile ilgili planlamanın netleşmediğini bildirdi.

Vali Şeref Ataklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Aksaray’da yürütülen projenin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeraltında oluşturulacak mağaralarda depolanacak doğalgazın ihtiyaç durumunda kullanılabileceğini belirten Vali Ataklı, proje sayesinde Tuz Gölünün de olumlu etkileneceğini, açılacak kuyularda tuz eritme işlemi için kullanılan suyun, büyük havuzlara alınarak tuz gölündeki tuzlusu seviyesine dengelendikten sonra tekrar tuz gölüne gönderileceğini kaydetti.