Aksaray Valisi Şeref Ataklı, merkeze bağlı Yalman, Bozcatepe, Alayhan, Karakova ve Bayındır köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özelİdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve İl Genel Meclis Üyelerinden oluşan heyet ile ziyaret ettiği köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Köylerin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini belirten Vali Ataklı, köylerden gelen talepleri yerinde görmek ve vatandaşlarla hasbial ederek sorunlara ortak akıl yürüterek çözüm aramanın daha iyi olduğunu söyledi. Vali Ataklı, "Bu ziyaretlere önem veriyoruz. Vatandaşlarımızla yüz yüze görüştüğümüzde bize taleplerini iletme imkanı buluyorlar. Böylece sorunlarımızı daha uygun şekilde çözme imkanı buluyoruz. Köye yönelik hizmetlerde il genel meclisi aldığı kararlarla belirleyici oluyor. İl Genel Meclis Başkanımız ve meclis üyelerimizin de bizimle beraber bu ziyaretlerde bulunmaları çok önemli. Hep beraber vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Yalman Köyü Muhtarı Hikmet Yılmaz, Bozcatepe Köyü Muhtarı Necip Önemli, Alayhan Köyü Muhtarı İsmet Bağırtlak, Karakova Köyü Muhtarı Hamdullah Baysan ve Bayındır Köyü Muhtarı Ömer Erdoğan’dan köylerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alan Vali Ataklı, Aksaray’ın 177 köyü olduğunu belirterek köylerin önceliklerinin belirlenerek bir plan dahilinde eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

Alayhan köyünde Alayhan Şehit Yıldırım Aras Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ataklı, ziyaret ettiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere hedeflerini yüksek tutmaları tavsiyesinde bulunan Vali Ataklı, "Çok uzak gördüğünüz kişilikler meslekler görevler sizin olabilir. Onları ulaşılmaz, büyük, uzak görmeyin, bizlerde aynı sıralardan çıkıp geldik. Ben de küçük bir kasabada büyüdüm yetiştim. Ben vali olarak burada bulunuyorken bu size çok uzak değil. Öğrenciliğimizi düzgün yaparsak öğretmenlerimizin çabasına ayak uydurursak, görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirsek başarmamak için hiç bir neden yok. Sizler de vali, kaymakam, doktor avukat her şey olabilirsiniz. Bunlar ulaşılmaz şeyler değil, kendinizi küçük görmeyin. Hayatta bir hedefiniz amacınız olsun. Kendinize bir menzil belirleyin oraya ulaşmak için çok çalışın" şeklinde konuştu.