AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, “Yeni Türkiye, şiddet dilinin kayıtsız, şartsız terk edilmesi, barış, kardeşlik, uzlaşı döneminin başlangıcı olacaktır” dedi.

Yaptığı açıklamada son dönemde kullanılan ‘Yeni Türkiye’ vurgusunun önemini değinen Mehmet Ünek, “Yeni Türkiye, çoktan eskimiş aktörlerin hem yorulmuş, hem de sizleri çok yormuş figürlerin emekli olmaları anlamına gelmektedir. Yeni Türkiye, uluslararası toplulukta saygın bir yeri olan, sözü dinlenen, gücünden çekinilen, etkinliği en ufak zerre şüphe edilmeye bir Türkiye olacaktır” diye konuştu.

Yeni Türkiye’nin adalet ile hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği ve bütün kurumlarının kendilerini buna göre dönüştürmeleri, üstünlerin hukuk değil hukukun üstünlüğü anlamına geleceğini belirten Ünek, “Yeni Türkiye, sokakları çetelerden, devleti paralel örgütlerden temizlenmiş bir ülke demektir. Yeni Türkiye şiddet dilinin kayıtsız, şartsız terk edilmesi, barış, kardeşlik, uzlaşı döneminin başlangıcı olacaktır” şeklinde konuştu.