Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) ambalaj atıklarının geri kazanımı amacıyla bilgilendirme çalışması başlattı.

Şehrin muhtelif yerlerine konumlandırılan atık toplama kumbaralarıyla başlayan geri kazanım çalışmaları, Amasya Belediyesi ve Çevko’nun işbirliğiyle başlayan bilgilendirme çalışmalarıyla yeniden ivme kazandı.

Amasya Belediye Başkanı ve AKAB Başkanı Cafer Özdemir, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylı ambalaj atıkları yönetim planımız doğrultusunda belediyemiz ve Çevko tarafından kapı kapı bilgilendirme çalışmasına başlamış bulunmaktayız. Yapılan bilgilendirme çalışmalarında, vatandaşların geri dönüşüm sistemine nasıl dahil olabilecekleri, hangi materyalleri ayırmaları gerektiği, bunları nerelerde depolayacakları ve yapılan bu işlemlerin öneminden bahsedilmektedir” dedi.

İş yerleri, hastane, okul ve diğer kuruluşlardan ambalaj atıklarının belirli gün ve saatlerde alınmasının başka bir firma tarafından toplandığını anlatan Başkan Özdemir, “Toplanan ambalaj atıkları atık ayrıştırma tesisine götürülerek türlerine göre ayrılmakta ve üretim sürecine tekrar kazandırılmasını sağlayacak işletmelere gönderilmektedir.Böylece daha yaşanabilir ve sağlıklı ortamların yaratılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

AKAB Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Maşide Taşdemir Bütüner de, “Çevko Vakfı kar amacı gütmeyen ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımını sağlayan bir kuruluş. Amasyamıza ve projemize verdikleri destek ile geri kazanım çalışmalarımız daha sağlıklı yürüyecektir” şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında öğrenciler tarafından bilgilendirici broşürler dağıtılacak.