Amasya’da temizlik ve hijyen kriterlerini uyguladığı belirlenen 30 okula beyaz bayrak verildi.

Okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi ve okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okullar beyaz bayrak ve sertifika aldı.

Amasya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda konuşan Amasya Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz, proje çerçevesinde temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara 2 yıl süreli beyaz bayrak verildiğini söyledi.

Uygulamayı değerlendiren Vali Yardımcısı İrfan Demiröz de “Sayın Valimiz İbrahim Halil Çomaktekin’in öncülüğünde başlatılan bu proje ile ilimizde bulunan tüm okullar arasında tatlı bir rekabet yaşanacaktır. Okullarımızda fiziksel dönüşümle birlikte zihinsel dönüşümü de gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalarda sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri ve velilerle etkileşim içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Demiröz, “Bu şekilde ilimiz genelinde bütün okullarda temiz ve belli standartları yakalayan ortamlar oluşturabiliriz. Bu çalışmaları öğrencilere yönelik konferanslarla da destekleyebilir ve onların da farkındalığını arttırabiliriz. Beyaz bayrak uygulaması, okullarımız ve idarecilerimiz için de bir teşvik niteliğindedir. Bu proje ile öğrencilerimizin ortak kullanım alanlarını ne şekilde kullanmaları gerektiğini öğreneceklerdir. Projeyle okullarımızın genel fiziki düzeni, sınıflar, öğretmen odaları ve bahçe düzeni bir standarda kavuşacaktır. İlimizin eğitimi için büyük önem arz eden bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan 30 okulun idarecilerine sertifikalarının verildiği programda Amasya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki direğe protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından beyaz bayrak çekildi.

Törene Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, ve diğer yetkililer de katıldı.