İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya Temsilcisi Mustafa Hatipoğlu, iki dönemdir Amasya Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ak Parti’li Cafer Özdemir’in heykelinin dikilmesi teklifinde bulunacaklarını açıkladı.

Eski Amasya Lisesi binasının yıkılıp yerine altına 3 katlı otopark üstüne de kent meydanı yapılmasını öngören projenin tamamlanma aşamasına geldiğine değinip “Eğer böyle bir proje gerçekleşecekse gerçekleştirenin o alana heykelinin dikilmesini ben önereceğim” açıklamasında bulunduğunu anımsatan Mustafa Hatipoğlu, “Eski lisenin yıkılarak yerine otoparkın yapılmasını gönülden destekliyoruz. Hatırlanırsa zamanında sayın başkana ‘Liseyi yıkıp, otopark ve meydanı oluşturduğun zaman heykelinin dikilmesini Amasyalıya ben teklif edeceğim’ demiştim. Evet heykel dikilecek bir durum” diye konuştu.

1984-1989 yılları arasında Amasya Belediye Başkanlığı da yapan Hatipoğlu, yüksek bir bina yapılacağı kaygısı taşıdığı alanda uygulanan söz konusu projeyi başarılı bulduğunu vurguladı. İMO Amasya Temsilciliği’nde düzenlenen bir programda konuşan Hatipoğlu, “Eski sinema ve Özel İdare İş Merkezi’nin yıkılmasını destekliyoruz. İnşallah iş merkezinin yerine yeniden yüksek bina yapılmaz. Eleştiride övmenin bir çeşididir. Nefis hep övülmek ister. Ara sıra yapılan eleştiri nefse gem vurur. Biz, iyinin, güzelin ve olumlu olan her şeyin yanındayız. Olumsuzu da tabiki eleştireceğiz” diye konuştu.

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kazan ve inşaat mühendislerinin de katıldığı programda meslekte 25. ve 40. yılını dolduran 5 üyeye plaket verildi.