Amasya’da 5 yılı aşkın süredir sosyal yardım faaliyetlerinde bulunan Hayatcan Derneği hizmetlerini yeni binasında sürdürecek.

Yüzevler Mahallesi ile Bahçeleriçi Mahallesi’nde bulunan binalarında giysi ve gıda bank hizmetleri sunan Hayatcan Derneği, 55 Evler Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Amasya Belediyesi’ne ait kültür merkezinin zemin katına taşındı.

Modern bir mağaza görünümünde olan marketin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Dernek Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem’den faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Cengiz Erdem, 2009 yılından bu yana hayırseverlerin desteğiyle faaliyetlerini sürdüren Hayatcan’ın her ay düzenli olarak 300 aileye yardım sağladığını, ayrıca bayramlarda yardım paketi ve et dağıtımının yanı sıra her yıl Amasya Belediyesi ile yapılan işbirliğiyle sünnet şöleni düzenlediğini anımsattı.

Dernek yöneticisi Ali Osman Çankay da derneğin tek çatıda toplanmasının özellikle de ulaşımda güçlük çeken yaşlılara hizmet noktasında önemli olduğunu söyledi.