Mamak’ta stajyerliği kalkan 85 öğretmen, yemin ederek asaletini aldı.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde bir program düzenledi. Halkoyunları ve şiirlerle renklenen programda stajyerliği kalkmış 85 öğretmen de yemin ederek asaletini aldı. Programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sevgi Çiçeklerimiz Öğretmenler” adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğretmenlerin karakterimizin oluşmasında en az ailemiz kadar etkili olduğunu dile getiren Kaymakam Kılıç, “Sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.

Türkiye’nin aydınlık geleceklere taşınmasında öğretmenlerin payının büyük olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akgül ise, “Geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Sizler aydınlık Türkiye için canla başla çalışıyorsunuz. Mesleğiniz size büyük sorumluluklar yüklüyor” diye konuştu.

EMEKLİYE AYRILAN ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

Programda ayrıca bu yıl Mamak’ta emekliye ayrılan 25 öğretmene de hizmet şeref belgeleri verildi. Emekliye ayrılan öğretmenler adına bir konuşma yapan Edebiyat Öğretmeni Nuray Ulaş, yıllarını bu mesleğe adamış öğretmenlerin duygularına tercüman oldu. Programda Suzan Gönç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin hazırlamış olduğu Van yöresi oyunları sahnelendi. Program sonunda bütün öğretmenlere gül dağıtılarak, resim sergisi açıldı.