Mamak’ta birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve okul pişirdikleri aşureleri vatandaşlara ikram ederek, paylaşımın en güzel örneğini sergiliyorlar.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sık sık aşure programlarına katılarak vatandaşlarla birlikte aşurelerin tadına bakıyor. Akgül, hafta içinde Mamak Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu aşure programına katıldı. Akgül, programda tam manasıyla bir sevgi seliyle karşılandı. Aşure programında öğrenciler hazırladıkları şiirleri okuyup, ilahiler seslendirdi ve “Aşure kardeşliktir” mesajı verdi.

Programda bir konuşma yapan Akgül, “Farklı tatlar aynı kazanda hoş bir lezzet oluşturuyor. Aşure bizlere birlik beraberlik mesajı veriyor. Bir olalım, birlikte olalım, güçlü olalım” dedi. Akgül’e aşure programında Meclis İkinci Başkan Vekili Ali Aydın, Mamak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da eşlik etti. Programa çok sayıda veli de katıldı.

CUMA NAMAZI SONRASI AŞUREYE YOĞUN İLGİ

Akgül, Boğaziçi Fazilet Cami cemaati ve çevredeki esnafların katkılarıyla hazırlanan aşure ikramına katıldı. Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram eden Akgül, daha sonra vatandaşlarla birlikte aşure yedi. Mamak’ta Muharrem ayının büyük bir huzurla yaşandığını dile getiren Akgül, “İnsanlarımız bu ayda aşureyi bir vesile kılarak güzel bir dayanışma ve birliktelik sergiliyor. Mamak’ta hemen hemen her gün, ayrı bir noktada aşure programı düzenleniyor. Bu, birliktelik ruhuna katkı sağlıyor” diye konuştu.