Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu’nda alınan karara göre alt yapı tesis kazı çalışmaları sezonu, 31 Ekim Cuma günü sona erecek.

Cadde, bulvar ve sokaklarda gerçekleştirilecek alt yapı çalışmalarını belli bir programa bağlayan AYKOME, Başkent yollarının ve kaldırımlarının uzun süreli kullanımını amaçlıyor. AYKOME Genel Kurulu ile her yıl kazı sezonunun başlangıç ve kapanış tarihleri belirlenirken, yollar ve kaldırımların alt yapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılmasının önüne geçiliyor.

Kazı sezonunun 31 Ekim Cuma günü sona ereceğini ve 2015 yılında yapılacak Genel Kurul toplantısında belirlenecek tarih ile alt yapı kazı çalışmalarının başlayacağını bildiren AYKOME yetkilileri, sadece arıza ve acil durumlarda kazı çalışmasına izin verilebileceğini belirttiler. Yetkililer, 31 Ekim Cuma günü sezonunun kapanışı ile birlikte kazı çalışmalarına izin verilmeyeceğini, kaçak yapılan kazılarla ilgili de işlem yapılacağını söylediler. Yetkililer, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını isteyerek, şikayetlerin Alo 153 Mavi Masa hattına bildirilmesini istediler.

Başkent’te kaldırım ve yolların alt yapı çalışmaları nedeniyle defalarca kazılmasının önlenmesi ve çalışmaların bir program dahilinde yapılması için kurulan AYKOME, kazı sezonunun kapanışı ile birlikte gezici ekiplerle denetimler yapıyor.