Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ile ilk kez Başkent’te düzenlediği CİTEX Ankara Bilişim Fuarı’nda açtığı stantla ilgi odağı oldu.

“Ankara’yı bir de CİTEX’te görün” ana temasıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde açılan CİTEX’ 2014 Ankara Bilişim Fuarı’nda 250 metrekarelik geniş bir stant kuran Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin hizmetlerini katılımcılara tanıtıyor. 2014’ün ilk 10 ayında 1 milyon 615 bin kullanıcının ziyaret ettiği ve aynı zamanda da yaklaşık 7 milyon sayfa görüntülenme başarısına ulaşan www.ankara.bel.tr ile bilişim hizmetlerinde dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, fuarda Ankara Kent Rehberi, Görme Engelliler İnternet Kafe, Mezarlık Bilgi Sistemi, 360 Derece Mobil Lidar yöntemini ziyaretçilerin ilgisine sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin standında ilgi çeken bölümlerinden biri olan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın tanıtım yerinde ise Ankaralılar ALO 153 hizmetleriyle ilgili ayrıntılı bilgi alma fırsatı buluyor. Büyükşehir’in dev bilişim standında “Fly Cam-Helikopter Kamera” ile “Panoramik Kent Ekranı” büyük ilgi gören diğer bölümleri oluşturuyor. Uçarak mekan çekimi yapabilen helikopter kamera ile ilgili sinevizyon gösterisini izleyen ve teknik görevlilerden bilgi alan ziyaretçiler, panoramik kent ekranı sistemi ile de Başkent Ankara’nın rekreasyon alanları ve kentsel parklarını izleyebiliyorlar.

Fuar alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri de ziyaretçilere kent hizmetlerinde teknolojinin son uygulamaları anlatılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bile az sayıda örneği olan en son teknolojik donanıma sahip, Türkiye’de itfaiyecilik alanında eğitim amaçlı kullanılan ilk simülasyon sistemini de fuar alanında tanıtıyor. İtfaiye standında ayrıca otomatik kumanda sistemi de ziyaretçilere anlatılıyor.

Ankara’ya temiz ve kaliteli su sağlayan ASKİ Genel Müdürlüğü standı ise fuarda, özellikle öğrencilerin bilimsel deney yapma fırsatı bulduğu bir “laboratuar” haline geliyor. ASKİ standına gelen minik öğrenciler civa ve su karışımının bulunduğu “Dalga Oluşumu Havuzu”nda dalgalar oluşturabiliyor, “Girdap Havuzu” ile suda girdap oluşumuna tanıklık ediyor ve hava basıncı ölçümünü de uygulamalı olarak yapabiliyorlar. ASKİ standında ayrıca teknolojinin imkanları kullanılarak ASKİ’den alınabilecek hizmetler de ziyaretçilere ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Stantta ayrıca çocuklara yönelik olarak hazırlanan “su tasarruf eğitimi” broşürü de dağıtılıyor.

“Akıllı kentler, mutlu insanlar” parolası ile yola çıkan EGO Genel Müdürlüğü de Ankaralılara EGO Cepte, ABB Trafik Mobil, Durak bilgilendirme sistemleri ve Saha ödeme cihazları (smart banko, mini banko) hakkında bilgi veriyor. Ankaralılar günlük yaşamlarının bir parçası olan ulaşım hizmetleri hakkında EGO yetkililerinden birebir bilgi alırken, sergilenen mini otobüs maketleri ise ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, CETİX Bilişim Fuarı’ndaki standın 4 gün boyunca canlı olarak www.ankara.com.tr adresinden izlenebileceğini açıkladı.

Türkiye’de bilişim ve teknoloji sektörünün en önemli buluşmalarından biri olarak kabul edilen CİTEX Bilişim Fuarı, 9 Aralık Pazar akşamına kadar bilişim meraklılarına kapılarını açık tutacak.