Gölbaşı Belediyesi, Ankara’nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapıyı önlemek için başlatılan “Ankara Evleri” projesini tüm hızıyla sürdürüyor.

Belediye imkanları ve vatandaşın taleplerine göre şu ana kadar birçok ruhsat verilirken, hazırlanan 22 mimari projeye 3 adet tip proje daha eklendi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Belediyemizce hazırlanan Ankara Evleri projesini yapmak isteyen vatandaşlarımızın teşvik edilmesi ile hem çevre ve görüntü kirliliğini yok edeceğiz hem de Ankara evlerini yaşatacağız. Tasarlanan proje sayımızı da 22’den 25’e çıkararak vatandaşımıza daha fazla seçenek imkanı sunuyoruz” dedi.

Başkan Duruay, aynı zamanda Gölbaşı Belediyesi’nin proje kapsamında 50 metrekareden 350 metrekareye kadar tek ve iki katlı olmak üzere toplam 22 adet hazırlanan mimari proje sayısının da 25’e çıkarıldığının müjdesini verdi. Başkan Fatih Duruay, “Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında modern Ankara evlerini Gölbaşımızda yaşatacağımız ve ilçemizin doğal dokusunun bozulmayacağı projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yol kotu hizmet ücretleri, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni hizmet ücretleri ile yol katılım ücretlerinde indirim yapılıyor, vatandaşımız ruhsat aşamasında yüzde 90’a varan kar elde ediyor. Bunun yanı sıra 25 farklı proje ile daha fazla seçenek imkanı buluyor” dedi.

Duruay, yapımı süren Ankara Evleri projesinin ardından Gölbaşı’na değer katacak yeni projeleri de Gölbaşılı vatandaşlara sunacaklarını belirtti.