Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Fuar Alanı’nın yapımı için tüm hissedarlarla anlaşmanın sağlandığı müjdesini verdi. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda, mevcut projede tadilat yapılmasına, yapım fiyatının düşürülmesine, 14 Ağustos’a kadar yeni projenin hazırlanmasına ve 8 Eylül’de yapım ihalesine çıkılmasına karar verdiklerini belirtti.

Fuar alanının yapımı için Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ve ANKESOB ortaklığında kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş’nin hissedar başkanları, Büyükşehir Belediyesi’nde buluştu. Başkan Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın katıldığı toplantıya, hissedarlardan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, mazeret bildirerek katılamadı.

Başkan Gökçek, yapılan toplantı sonunda, Ankara’nın büyük ihtiyacı olan fuar alanının yapımı için anlaşmaya vardıklarını belirtti.

“8 Eylül’de ihaleye çıkacağız”

Gerçekleşen görüşmede, fuar alanının mevcut projesinde tadilat yapılarak, fiyatının düşürülmesine karar verildiğini belirten Başkan Gökçek, “Ortaklarla bir araya geldik ve nihayet anlaşmayı sağladık. Aldığımız karar çerçevesinde yeni projenin çizilmesi, 14 Ağustos’a kadar sürecek. Projenin tamamlandığı 14 Ağustos’ta ihale kararı verilecek. 8 Eylül’de de ihaleye çıkacağız” dedi.

Fuar alanının yapımı için uzun süredir uğraş verdiklerinin altını çizen Başkan Gökçek, “Fuar alanının nihayete ulaşmasından dolayı çok mutluyuz. Ayrıca bu karara ulaşılmasında büyük katkı sağlayan eski TBMM Başkanımız, eski bakanımız, aynı zamanda Ankara Milletvekilimiz Cemil Çiçek’e de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Gökçek, mevcut projede yapılacak tadilatla, 50 bin metrekare olan kapalı alanın 40 bin metrekareye düşürüleceği ve fuar alanı hafriyatının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı bilgisini de verdi. Başkan Gökçek, fuar alanıyla ilgili olarak bugün, şirketin hissedarlar yöneticileri, TOBB, ASO, ATB, ANKESOB başkanları ve Akyurt Belediye Başkanı ile birlikte Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret edeceklerini de kaydederek, “Sayın Bakanımızdan, hissedarlar başkanları olarak, Esenboğa Havaalanı’na yapılacak metronun güzergahının Fuar Alanı’ndan geçmesi için talepte bulanacağız. İnşallah buradan da müspet bir karar alınırsa, fuar alanıyla ilgili ikinci müjdeli haberi de vermiş olacağız” diye konuştu.

Ortakların hisse oranları

Ankara’ya dev bir fuar alanı ve kongre merkezi inşa etmek üzere kurulan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş”nin hissedarlık yapısı ise şöyle: "Ankara Büyükşehir Belediyesi yüzde 24, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yüzde 24, Ankara Ticaret Odası (ATO) yüzde 20, Ankara Sanayi Odası (ASO) yüzde 20, Ankara Ticaret Borsası (ATB) yüzde 5, Akyurt Belediyesi yüzde 5, Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği yüzde 2”