Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti.

Kendisinin de Mamak’ta doğduğunu belirten Aydın, eski bir Mamaklı olarak gecekondu, cezaevi ve çöplüğüyle anılan Mamak’ın Akgül ile birlikte hem fiziki hem de sosyal anlamda büyüme kaydettiğini belirtti. Akgül’ün borçla devraldığı bir belediyede yatırımlar ve sosyal belediyeciliği de ön plana çıkardığını kaydeden Aydın, Akgül’e onursal üyelik şilti ve rozetini takdim etti. ASİAD’ın yeni dönem projelerini anlatan Aydın, sokak çocukları ve madde bağımlısı çocuklar için hayata geçirecekleri projede Mamak Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Çocukluğunun Mamak’ta geçtiğini, sokaklarında su, simit satılan gecekonduların yerini şimdi cazibe merkezleri, sosyal mekanların aldığını belirten Aydın, Mamak’ın beş yıl içinde nüfus olarakta büyüdüğünü ve bununla birlikte istihdamın arttığını söyledi. Mamak’ın yalnızca Ankara için değil, Türkiye için çok önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Aydın, “Mamak’ın hayatımda çok özel bir yeri var. Gururla söylüyorum. Gecekonduda büyüdüm. Gönül olarak ayrılmadım. Şimdi bir iş adamı olarak, iş adamlarının temsilcisi olarak burada olmak beni memnun ediyor. İş adamları Mamak’taki gelişimi yakından takip ediyor. ASİAD olarak yalnızca ticaret değil, sosyal projeler de dahil olmak üzere çeşitli organizasyonlarda ortak çalışmalara imza atmak istiyoruz” dedi. Aydın, ASİAD’ın düzenleyeceği bazı organizasyonları Mamak’taki salonlarda yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akgül de, STK’ların ülkenin en önemli dinamiğini oluşturduğunu kaydederek, ASİAD’ın hem kurumsal yapısı hem de fiziki mekanıyla dolu dolu bir vazife gerçekleştirdiğini belirtti. Ankara’ya birlik ve beraberlik içinde güzel hizmetler yapacaklarına inandıklarını belirten Akgül, STK’lara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.