Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne abonelik işlemleri yaptırmak için gelen engelli ve yaşlı vatandaşlar, tahsis edilen özel bankolar sayesinde sıra beklemeden işlem yaptırabiliyor.

Çok sayıda engelli vatandaşın su ve kanalizasyon işleri için hizmet almaya geldiğini belirten ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, “Geçtiğimiz ay başlatmış olduğumuz bu uygulamayla engelli ve yaşlı vatandaşlara büyük kolaylık sağladık. Onlara özel tahsis ettiğimiz bankolarımızda bütün işlemlerini yaptırıp kurumumuzdan ayrılabiliyorlar” dedi.

“TEKERLEKLİ SANDALYELER HAZIRDA BEKLİYOR”

Kaya, engelli vatandaşlara yapılan düzenlemelerle daha iyi hizmet verildiğini belirterek, “Genel Müdürlüğümüz ve abone işlerinde işlem yapmak isteyen engelli vatandaşlarımız için katlarda rampalar, asansörler ve sarı yollar bulunmakta” diye konuştu.

Engelli vatandaşlar için ASKİ’ye tekerlekli sandalye alındığını da belirten Kaya, “Engelli vatandaşlar için ve gerektiğinde kullanılmak üzere, engelli sandalyeleri hazırda bulunuyor” dedi.

Engelli vatandaşlara su faturalarında büyük kolaylıklar sağladıklarınıhatırlatan Kaya, “Yüzde 40 veya daha fazla engeli olan vatandaşlarımız bunu belgeledikleri takdirde su faturalarının sadece yüzde 50’lik kısmını ödeyeceklerdir” diye konuştu.