Mamak Yavuz Tekvando Kulübü Badminton Takımı sporcuları antrenörleri İsmail Küçük ve Ekrem Yıldırım ile birlikte Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti.

16-19 Ekim tarihlerinde Sincan Spor Salonu’nda gerçekleşen 9 ve 11 yaş altı Badminton Türkiye Şampiyonası’nda hem bireysel dereceler hem de takım halinde Türkiye üçüncülüğü elde eden sporcular kupa sevincini Akgül ile paylaştı. Sporun sağlık ve eğitim kadar önemli olduğunu kaydeden Akgül, “Biz her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağımızı ifade ettik. Sporda başarımız her geçen gün yükselirken sporcularımızın aldığı başarı ilçemizin tanıtımına da katkı sağlıyor. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. Badmintonun, kolayca öğrenilebilen, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün yaş grubunda insanların yapabildiği ender sporlardan biri olduğunu belirten antrenör Küçük de, “Sporcularımız iki yıldır badminton sporu yapıyor. Giderek yaygınlaşan bu sporda ilçemiz çok önemli başarılara imza attı. Emeği geçen herkese ve bize desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

380 PUANLA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

75 kulüp ve 150 sporcunun katıldığı müsabakada tek erkeklerde Arda Öz Türkiye üçüncüsü olurken, çift erkeklerde Muhammet Enes Türkiye ikinciliği elde etti. Sporcular takım halinde de 380 puanla Türkiye üçüncüsü oldu.