Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV Anaokulu ile İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV Anaokulu ile İlk ve Orta okulu’nu ziyaret eden Başkan Duruay’ı öğrenciler ve öğretmenler karşıladı. Karşılamanın ardından öğrenciler, okul konferans salonunda okul hakkında İngilizce bir sunum gerçekleştirdiler. Sunumun ardından Başkan Duruay’a İngilizce şarkılar söyleyen öğrenciler, Duruay’dan uzun süre alkış aldılar.

Öğrenci heyeti Başkan Duruay’a okul hakkında bilgiler verirken, atölye, yemekhane, laboratuar ve okul bahçesini gezdirdi. Okul bahçesinde öğrencilerle kısa bir futbol müsabakası yapan ve masa tenisi oynayan Duruay, okul öğrencilerine futbol turnuvası sözü de verdi. Çocuklarla sohbet eden Başkan Duruay, lösemi hastalığı hakkında toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına her zaman destek vereceklerini ve lösemili çocuklar ile ailelerinin sorunlarının çözümü için gerekenlerin yapılacağını ifade ederek, LÖSEV Okulu’nda eğitim gören öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

“GURURLU VE ONURLUYUZ”

Başkan Duruay, öğrenci ve öğretmenlerle gerçekleştirdiği söyleşide şunları söyledi:

“Günümüzde maalesef ki yaygın bir hastalık olan lösemi ne yazık ki daha çok yavrularımızda baş gösteriyor. Ancak lösemi umutsuz değil, iyi bir tedavi ve moral desteği ile üstesinden gelinebilecek bir hastalıktır. Ailelere ve insanlarımıza da bu noktada büyük görevler düşmektedir. Burada, dünyada tek ve benzeri olmayan okulunuzda bulunmaktan son derece mutluyum. LÖSEV Vakfı başta olmak üzere eğitim öğretim veren LÖSEV Okulu’na, öğrencilere aileleri ile birlikte kapılarını açan Lösemili Çocuklar Köyü gibi önemli komplekslerin ilçemizde olmasından da son derece gurur ve onur duyuyorum. Gölbaşı Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz desteklerimizin de artarak devam edeceğini bilmenizi isterim. Başta Yönetim Kurulu ve Vakıf Başkanı Dr. Üstün Ezer olmak üzere, tüm emek veren öğretmenlerimize ve LÖSEV ailesine teşekkür ederim.”