Çankaya Belediyesinin eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla hizmete açtığı Çengel Kafe, Kızılay’ın vazgeçilmez mekanlarından biri oldu.

Çankaya Belediyesinin eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla hizmete açtığı Çengel Kafe Kızılay’ın vazgeçilmez mekanlarından biri haline geldi. Kızılay’ın merkezinde olması ve lezzetli menüsünün yanı sıra down sendromlu güler yüzlü personeliyle farklı bir mekan olan Çengel Kafe, Ankaralılara hizmet vermeye devam ediyor.

Açıldığı günden bu yanan popülaritesi her geçen gün artan Çengel Kafe’nin müdavimleri, “Biz buraya çalışan arkadaşlar için geliyoruz. Onlarla sohbet etmek, onların hayatın içinde olduğunu görmek yaşama dair bir umut veriyor. Çankaya Belediyesi bu anlamda çok büyük bir iş başardı. Bu tür mekanların artırılması gerektiğini düşünüyoruz” dediler.

Uygun fiyatlı menüsü ve kaliteli servisiyle de müşterileri memnun eden Çengel Kafe’de 12’si engelli olmak üzere toplam 18 kişi çalışıyor. Günün 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren Kafe’nin 13 farklı tost çeşidi ve kahvesi özellikle tercih ediliyor.