Gazeteci Yılmaz Özdil tarafından 5 gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taranarak hazırlanan “Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda”, Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye aktarıldı.

Oyunun Ankara’daki ilk gösterimi, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Oyunu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’in yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, kitabın yazarı, usta gazeteci Yılmaz Özdil, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

28 OYUNCUDAN 122 KARAKTER DOĞDU

Tiyatronun duayen isimleri Müjdat Gezen ve İlhan Daner’in yanı sıra 28 oyuncunun 122 karaktere hayat verdiği oyunda, zaman zaman usta gazeteci Yılmaz Özdil de barkovizyona yansıtılan görüntüsü ve sesiyle oyuna dahil oldu.

Uzun süre ayakta alkışlanan oyun sonunda Gezen ve oyuncular, Özdil ile birlikte seyirciyi selamladı. Oyunun ardından protokol, kulise giderek tiyatrocuları tek tek tebrik etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Gezen ve Özdil’e çiçek verdi.