Beypazarı Belediyesi, internet ve elektronik postanın yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yeniden yaşatıyor.

Beypazarı Belediyesi, unutulmaya yüz tutan kartpostal geleneğini ilçenin güzelliklerini yansıtan 20 farklı kartpostal ile yaşatacak. Hazırlanan kartpostallar, yeni yıl temennilerini uzaktaki yakınlarına iletmek isteyen başkentliler için Ankara’nın büyük alışveriş merkezlerinde kurulacak standlarda vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Yeni yıla sayılı günler kala Tarihi Beypazarı Konakları, Beypazarı’nın doğal güzelliklerinin yer aldığı kartpostallar, hem tanıtım hem de eski bir geleneği yaşatmak amacıyla Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan adına Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanlarına ulaşacak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, projenin ilçe tanıtımı ve unutulmaya yüz tutmuş güzel bir geleneği yaşatmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Teknoloji bir yandan iyi bir yandan kötü. Cep telefonları, internet ve sosyal medyanın iyice yaygınlaşması ile zamanında akrabalarımıza, eşe dosta tebrik, kutlama amaçlı gönderdiğimiz kartpostal geleneği unutuldu. Ama inanıyorum ki sosyal medya aracılığıyla gönderilen mesajlar bu kartpostalların sıcaklığını taşıyamaz. Bizlerde hem bu geleneği yaşatmak hem de turizm ilçesi Beypazarımızın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ’Zamanın Durduğu Şehir Beypazarı’ sloganıyla ilçemizin güzelliklerini yansıtan bu tür bir çalışma yaptık" dedi.