Keçiören TOGEM, KOSGEB ve Keçiören Belediyesi’nin de destek verdiği 1071 Kadın Girişimci Projesi sayesinde kendi işini kurarak patron olan kadınlara bir yenisi daha eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan, Keçiören TOGEM, KOSGEB ve Keçiören Belediyesi’nin de destek verdiği 1071 Kadın Girişimci Projesi meyve vermeye devam ediyor. Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan kadınlardan Nazire Aşar, kuaför ve güzellik salonu açarak kadın patronlar arasındaki yerini aldı. İş yerinin açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören TOGEM Başkanı Dr.Ayten Aydın, KOSGEB Siteler Hizmet Merkezi Müdürü Hacı Murat Elyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÜLKE EKONOMİSİ KALKINACAK"

1071 kadın girişimci ailesinden bir kişinin daha kendi iş yerini kurmasıyla yeni bir ekmek kapısının daha açıldığını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Keçiören TOGEM olarak 1071 Kadın Girişimcilik programını gerçekleştirdik. 1071 kadınımız eğitimini tamamlayarak sertifikasını aldı. KOSGEB, 30 bin lirası hibe olmak üzere, uzun vadeli 70 bin liralık kredi verdi. Gönül arzu eder ki 1071 kadınımız da kendi iş yerini açsın. Bir kadın kardeşimin daha yeni bir işi oldu. Bunun yanında birkaç kişi de aynı iş yerinde ekmek yiyebilecek. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durması bizler için önemli. Hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah hayırlı kazançlar nasip etsin” dedi.

Nazire Aşar da 1071 Projesi ile kadınlara kendi iş yerini açma imkanı tanıyanlara ve kendilerinin her zaman yanında olan Başkan Mustafa Ak’a teşekkür ederek, “Aklımda olan bir işti ama bu kadar kısa sürede kendi iş yerimi açacağımı düşünmemiştim. İnşallah kadınlarımızın iş hayatına daha çok katılmasıyla hem ülke ekonomimiz kalkınacak hem de biz kadınlar aile ekonomisine katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.