Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Ersin Düzyol yaptığı basın toplantısıyla Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri’ye Türkiye ve Arap Devletleri arasındaki ilişkilerinin kalkınmasına katkı sağlamasından dolayı Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonu yönetim kurulu kararıyla Türk-Arap dostluk ödülü verileceğini açıkladı.

Ersin Düzyol, "Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri Türkiye de yapmış olduğu ulusal ve uluslararası toplantılarıyla, zirveleriyle, sempozyumlarıyla Türk- Arap devletleri arasında mükemmel, köklü ilişkiler kurmuştur dedi. Ersin Düzyol Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri özellikle Arap Devletler Ligi ve Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu işbirliğiyle Ankara da yapılan Ortadoğu Barış Zirvesiyle Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından büyük takdir toplamıştır" dedi.

TÜRKİYE KALKINMA PROJELERİ KONFEDERASYONU

Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonu Türkiye genelinde 81 ilde toplamda 400 kalkınma Derneği’nin ve 12 kalkınma Federasyonun bir araya gelmesiyle kuruldu. Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonunun Avrupa-Birliği, Birleşmiş Milletlerle birlikte çalışacağı ve Türkiye’nin Ekonomik Sosyal ve Kültürel alanda kalkınması için çok sayıda Projeler yapacağı açıklandı.