Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir gün önce tüm meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edilen Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ASKİ ve EGO 2015 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili meclis üyelerine teşekkür yemeği verdi.

Ala Restoran da verilen yemeğe, Ak Partili ilçe belediye başkanlarının yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP ve MHP Grup başkanları, Meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı katıldı.

2015 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından verilen yemekte konuşan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerin bütçelerinin tamamının oy birliği ile geçmiş olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Hem ilçelerimizin bütçeleri hem de Büyükşehrimizin bütçeleri herkese hayırlı olsun. Oylarınız için hepinize şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah Ankara’mıza çok daha güzel hizmetler yapacağız” dedi.

METRO VE ANKARAY’DA KESİNTİSİZ İLETİŞİM

Başkan Gökçek’in bütçe yemeği öncesinde Kasım ayı meclisinin son oturumu gerçekleştirildi. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Meclis’te, METRO ve ANKARAY’da kesintisiz iletişim sağlanması için İndoor istasyon içi sistem kurulması kararı alındı.

Meclise gelen Başkanlık yazısında özetle METRO ve ANKARAY’da seyahat eden yolculardan bu alanlarda cep telefonlarının çekmediği iletişim istasyonlarda indoor istasyon içi iletişim sistemi koyulması yönünde talep olduğu belirtilerek, METRO ve ANKARAY ortak istasyonları başta olmak üzere diğer Metro hatlarındaki istasyonlarda da indoor istasyon içi iletişim sistemi kurulması ve bu sistemin 10 yıl kiraya verilmesi konusu meclis üyelerinin onayı ile oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca mecliste, komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, Kadın Sığınma Evlerinin yaygınlaştırılmasına ilişkin Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon raporu, Suluhan Çarşısı’nda çıkan yangın sonucu mağdur olan esnafa destek sağlanması raporu, kış ayları nedeniyle sokakta yaşayan insanlara yönelik tedbirler alınması ile park ve bahçelerde yaşayan Suriyelilere ilişkin Sosyal İşler Komisyonu raporu, ihtiyaç sahipleri için giysi merkezi kurulmasına yönelik rapor, Tarihi Kenet Merkezi sınırlarında bulunan Melike Hatun Kabri’nin restore edilmesine yönelik rapor, Beypazarı’nda hayvancılığın canlandırılması ile Ankara keçisinin yaygınlaştırılmasına ilişkin raporlar okunarak oy birliğiyle kabul edildi.