Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Hanım Lokalleri’nde “Yerli Malı Haftası” birbirinden farklı ve renkli aktivitelerle kutlandı.

Başkent’in farklı noktalarında hizmet veren 8 Aile Yaşam Merkezi ile 22 Hanımlar Lokali Merkezleri’nde bulunan Çocuk Kulüpleri’ne üye çocukların katılımıyla gerçekleştirilen “Yerli Malı Haftası” etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Yerli malı kullanma alışkanlığı ile tasarruflu ve tutumlu olmanın öneminin anlatıldığı etkinliklerde, merkezlere üye çocuklar arasında Yerli Malı Haftası ile ilgili kompozisyon yarışmaları ve şiir dinletileri düzenlendi.

Aile sıcaklığı içerisinde gerçekleşen ve oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde, bir yandan zararlı yiyecek ve içecekleri tüketmenin sağlığa olan olumsuz etkileri üye ve velilere anlatılırken, bir yandan da oyunlar oynayan, müzik eşliğinde dans eden ve bol bol fotoğraf çektiren çocuklar, keyifli bir gün geçirdi. Evlerinden getirdikleri çeşit çeşit yiyecekleri kurulan sofralarla birbirleriyle paylaşan veliler ve çocuklar, paylaşmanın keyfini de yaşamış oldular.