Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Mamak Müftülüğü’nün organizasyonunda Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, din görevlileri, Kur’an Kursu hocaları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yeşilbayır Merkez Camii İmam Hatibi Hasan Köylü’nün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Mamak Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı. Program Mamak İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Çelik’in “Gençlik ve Cami” konulu konuşmasıyla sona erdi.

Camilerin şehrin kalbi olduğunu kaydeden Akgül, camilerin ibadet yeri olmanın yanı sıra, görselliği ile de ön plana çıkan yapılar olduğunu belirtti. Camilerin insanların huzur bulduğu tek vücut olduğu bir mekân olduğunu ifade eden Akgül, “Mamak’ta ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Camilerimizin de, fiziki anlamda değişimi devam ederken, vatandaşlarımız sayesinde de camiye verilen değer artıyor. Belediye olarak ilçemizde, Mamak Müftülüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde, bilgi evlerimizde çocuklarımıza yaz Kur’an Kursu eğitimi verdik. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın tüm din görevlilerimize, camilerimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gençlerin yaşlanmadan camileri doldurmalarını isteyen Mamak Müftüsü Muharrem Genç de, “Gelecek için gençlik çok önemlidir. Anne ve babalar çocuklarına evlerinde dini bilgiler vermeli. Ev dışında da camilere göndererek, din ve ahlak açısından doğru bilgilendirilmelerini sağlamalı. Bu vesileyle Cami ve Din Görevlileri Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.